عسل زرشک جزو کمیابترین و با کیفیت ترین عسل های موجود در بازار هست به طوری که حتی برخی از افراد ممکن است از وجود این عسل فوق العاده آگاه نباشند. خواص عسل زرشک بیشمار هست و من در این مقاله قصد دارم فقط تعدادی از خواص این عسل را که به صورت علمی روی آن تحقیق شده است را بیان کنم.

عسل زرشک سرشار از ویتامین C هست و نقش این ویتامین در جذب آهن، استحکام لثه ها و دندان ها و مقاومت بدن در برابر سرما خوردگی ها ثابت شده است.

عسل زرشک حاوی مقادیری آهن، روی و منیزیم هست که روی و منیزیم در تقویت سیستم ایمنی و قوای جسمانی و آهن در درمان کم خونی نقش دارند.

جالب است بدانید رنگ قرمز زرشک به علت وجود رنگ دانه ای به نام آنتوسیانین در این میوه هست.

آنتوسیانین (Anthocyanin) موجود در زرشک خواص درمانی فراوانی دارد.

مطالعات علمی نشان می دهد مصرف منظم آنتوسیانین مولکول های ناپایدار در بدن را که رادیکال های آزاد نام دارند را از بین می برد.

رادیکال های آزاد هم به عنوان یک محصول جانبی به دنبال سوخت و ساز در بدن تولید می شوند و هم در اثر قرار گرفتن در معرض آلودگی های محیطی، دود سیگار ، مصرف الکل ، نور خورشید و مواد شیمیایی در بدن ایجاد میشود.

عسل زرشک به دلیل داشتن مقادیر بالای آنتوسیانین، در پیشگیری از و درمان بیماریهای قلبی و عروقی بسیار موثر است.

همانطور که می دانیم در بیماری های قلبی و عروقی داخل عروق قلب پلاک تشکیل می شود. پلاک در واقع ذرات ریز چربی و سایر مواد هستند که داخل رگ های قلب جمع می‌شوند و جریان خون به قلب را کاهش می دهند و موجب مشکلات قلبی از جمله سکته قلبی می‌شود. آنتوسیانین موجود در عسل زرشک از طریق کاهش چربی خون، فشار خون و التهاب احتمال تشکیل پلاک را کاهش می دهد و در نتیجه در درمان بیماریهای قلبی بسیار موثر هستند.

مطالعات علمی همچنین نشان می‌دهد که آنتوسیانین موجود در عسل زرشک می تواند عملکرد مغز را بهبود ببخشد، چرا که این ماده جریان خون به مغز را افزایش می دهد و نقش مهمی در بهبود قدرت حافظه دارد.

همچنین آنتوسیانین عسل زرشک به صورت علمی نشان داده است که می‌تواند رشد سلول‌های سرطانی را کاهش دهد. در واقع آنتوسیانین عسل زرشک، جلوی تغییراتی که در ماده ژنتیکی (DNA) سلول ها، منجر به سرطان می‌شود را می گیرد و مانع سرطانی شدن سلول‌ها میشود. همچنین آنتوسیانین از بدخیم شدن سلول های سرطانی جلوگیری می‌کند و حساسیت سلول‌های سرطانی را به شیمی درمانی افزایش می دهد، در واقع باعث می شود شیمی درمانی موثرتر باشد.

در عسل زرشک ماده ی دیگری به نام بربرین (berberine) وجود دارد.

بربرین موجود در عسل زرشک  همانند آنتوسیانین از طریق کاهش کلسترول خون نقش مهمی در پیشگیری و درمان بیماریهای قلبی و عروقی دارد.

بربرین حساسیت سلول ها را به انسولین افزایش می دهد و قند خون را تنظیم می‌کند، در نتیجه عسل زرشک نقش مهمی در کنترل دیابت نوع دو دارد.

بربرین موجود در عسل زرشک همچنین سرعت حرکت مواد در دستگاه گوارش را کاهش می دهد و نقش مهمی در درمان اسهال دارد.

تحقیقات علمی نشان داده اند عسل زرشک در درمان آکنه و مشکلات پوستی  نقش مهمی ایفا می‌کند. جالب است بدانید این خاصیت عسل زرشک نیز بخاطر وجود همین ماده ی بربرین هست، چرا که بربرین التهاب را کاهش می دهد و نقش مهمی در نابود کردن عفونت های مربوط به آکنه دارد.

تمامی خواص فوق در صورتی در عسل زرشک موجود خواهد بود که عسل زرشک تهیه شده خالص و خام(حرارت ندیده) باشد.

مقاله های زیر رو برای اطلاعات بیشتر مطالعه کنید👇

https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC5613902/

https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC6233907/